top of page

Rundvisninger på

Hjelholts Uldspinderi

I den tidlige industrialisering fandt man et spinderi i stort set hver eneste lille by i danmark, men efter øget effektiviseringspres og dermed pres på priser og arbejdsvilkår fra andre lande, er mange håndværksfag flyttet ud af landet. Faktisk er vi kun to uldspinderier tilbage i Danmark. Vi er relativt stolte over at kunne holde vores gamle håndværk i live og elsker at dele ud af vores viden om det.

Tidligere holdt vi jævnligt rundvisninger på spinderiet, hvor vi har tog strikkere og tekstilinteresserede med bagom produktionen af vores dansk uldgarn. Imidlertid er vi nu i de (glædelige) omstændigheder, at efterspørgslen er stor samt at der er kommet et større fokus på arbejdssikkerhed i kraft af arbejdstilsynets indskærpninger. 

Det er derfor blevet mere komplekst for os at koordinere rundvisninger på stedet end det har været tidligere, og det er pt. en service vi i reglen har på stand-by.

Skulle I have en særligt stor interesse eller anden begrundelse er I dog velkomne til at skrive en mail, så skal vi se om det kan lade sig gøre. 

Men da en rundvisning kræver en omprioritering af hele produktionslinjen samt at vi sætter vores medarbejdere på pause, starter prisen for en rundvisning på 5.000 DKK eks. moms. Den endelige pris afhænger af, hvilke ugedag I har lyst til at besøge os, hvor mange I er, og om I skal bruge rundvisningen i kommercielle henseender.

Vi håber på forståelse herfor!

I mellemtiden vil vi opfordre jer til at følge med på Instagram og Facebook, hvor vi jævnligt deler billeder og videoer fra Uldspinderiet. Her kan I både se vores rammer og lære lidt om processen helt tilbage fra det græs, vores får gumler på, til det færdige garn, vi strikker af.

I kan også se en kort, virtuel rundvisning i vores forretning nedenfor.

Anker: video
bottom of page