top of page

Forårslam og besøg fra TV2

Hjelholts Uldspinderi // Hjelholt Lam

April 13, 2022

TV2 kiggede forbi for at se lammene komme på græs for første gang 🌱🤍

Det er forårsfart på i det sydfynske land. De seneste uger er der kommet hundredevis af små lam til verden, så uldspinderen og vores gode medarbejdere har haft hænderne fulde med fordele lam og mødre på de lokale græsmarker.

Lammenes liv starter roligt og sikkert i stalden. Her bliver de et par dage, mens mor og lam styrker sig så de bedre kan stå imod de udendørs betingelser. Først får lam og mor et privatboks, kort tid efter kommer de i undendørs børnehave og siden kommer de ud, hvor vi mener, de hører til; i naturen.

Selvom vi dagligt kører turen med lam og mødre ud til en af de grønne marker, bliver vi aldrig trætte af at se lammene i deres nye omgivelser for første gang. De få første øjeblikke er lidt nervøse og sky, siden boltrer lammene sig og tester deres muskler i pludselige spring i græsset.

I påskedagene havde vi TV2 Fyn forbi. De var med rundt i vores stalde, ude og samle får med Dizzy (vores hyrdehund) og til sidst med ude for at sætte lam på græs. I kan finde reportagen, hvor I også møder uldspinderen og vores medarbejder i landbruget, Louise, her:

https://www.tv2fyn.dk/fyn/tusindvis-af-paaskelam-vaelter-frem-det-er-altid-livsbekraeftende

bottom of page