top of page
IMG_0718.JPG

Lønspinding

Vi har siden uldspinderiets spæde start i 1878 spundet garn af uld fra de lokale, sydfynske bønders fårehold. Det foregik på den måde, at bønderne afleverede den rå uld, og så tog vi os af resten indtil bønderne en rum tid efter, kunne stå med deres helt eget garn, de selv kunne råde over. Lønspinding, hedder det.

Den del af forretningen er stadig helt central, men siden den første uldspinder betrådte sydfyn, er det grebet om sig. Nu spinder vi garn for private fra flere steder rundt om i Europa. 

Har du selv får (eller andre pelsklædte dyr) og vil gerne prøve at have dit helt eget garn, så vil vi gerne hjælpe, som vi har hjulpet så mange andre de sidste +140 år.

Scroll ned, for at læse om vores priser og vilkår.

Du kan også få spundet dit eget garn på
Hjelholts Uldspinderi

indlevering

&

RETURNERING

Indlevering til spinderiet kan ske direkte i vores almindelige åbningstid, ellers kan ulden sendes med post eller fragtmand.

Ved forsendelse er det vigtigt at sende ulden i holdbar emballage. Der skal vedlægges et brev med besked om den ønskede forarbejdning, samt tydelig navn og adresse.

Når ulden er forarbejdet kontaktes kunden for at aftale forsendelse eller evt. afhentning. Vi sender altid med GLS.

Betaling for vores service skal forefindes netto kontant inden forsendelse, eller ved afhentning.

Priser

&

Vilkår

Vigtigt: Minimumsmængden er 20 kg indleveret uld pr. spindeparti.

Vi har stor erfaring i næsten alle typer af uld. Fra får, til geder, moskusokser, alpaca, kamel, kaniner og endda pels fra hunde.

Kvaliteten på det færdige garn er et samspil imellem spinderi og kunde. Derfor er du meget velkommen til at skrive eller ringe, såfremt der måtte være behov for yderligere information.

Du kan se den fulde pris- og vilkårsliste ved at hente PDF'en på knappen nedenfor.

NB: Vi har opdateret priser og vilkår pr. 2024. Derudover er der er stor travlhed på spinderiet for tiden, så den aktuelle ventetid er på 6-8 måneder.

vores

kvaliteter

Vi kan forarbejde din uld, på adskillige måder. Efter aftale kan du få følgende produkter ud af ulden: 

Karteflor til håndspinding, filt eller fyld

Uldgarn i forskellige tykkelser, helt fra vores tykke lynstrikkegarn, beregnet til kraftige islændersweatre (minder om vores hyrdegarn) ned til det tynde 10/2-garn, der passer til finere strik (minder om vores merinogarn)

For yderligere information om, hvad der kan lade sig gøre på Hjelholts Uldspinderi, bedes du downloade vores prisliste.

Anker 1
bottom of page