Slagtelam

De lam som ikke indgår i avlen bliver til slagtelam. Lammene kan groft sagt opdeles i to forskellige typer, og afsættes til forskellige kunder.
Fælles for alle slagtelam fra Hjelholts er dog at de er født i april/maj, og slagtes i perioden oktober til april. Altså ikke spædlam, men lam med en alder på 6-12 måneder. Alle lam er opvokset på græs.
Fodring, alder, minimalt slagtestress, og modning af køddet er alle vigtige parametre som forhåbentlig sikrer en fantastisk lammesmag.....

Sydfynske Lam

Hjelholts Uldspinderi har et unikt samarbejde med kødgrosisten BF-oks, som sælger og markedsfører hovedparten af vore slagtelam som Sydfynske Lam.

Disse lam er store kødfulde lam af texel/cross typen.
Typisk ligger slagtevægten på 22-27 kg og stadig med en perfekt og moderat fedtsætning
Den fyldige kropsform på disse lam giver slagter/kok mulighed for at lave nogle meget flotte udskæringer.
Sydfynske lam er et højkvalitetsprodukt, som kun sælges igennem BF-oks og hovedparten afsættes som udskæringer til Hoteller og Restaurenter.

Hjelholts Gotlam - salg direkte til privatkunder.

Disse lam er renracede lam af Gotlænderracen, eller krydsningslam hvor kropsformen matcer denne race.
Gotlam er lidt mindre end texel cros lammene. Typisk ligger slagtevægten her på 17-22 kg.
Køddet er lidt mørkere og lidt mere magert, men stadig med en herlig lammesmag.
Hjelholts Gotlam kan bestilles af privatkunder som enten hel slagtekrop eller finparteret og pakket lige klar til nedfrysning.

Priser og betingelser ved privatkundesalg

Gotlam til privatkunder bestilles ved henvendelse til spinderiet. Lammene leveres på slagteri og afhentes der af kunden efter nærmere aftale.

Finparteret og vacumpakket koster Gotlam pt kr 80 pr kg, incl moms.

Til stort barbecue eller ønsker man selv at skære ud koster Gotlam i hel krop kr 65 pr kg, incl moms.

Straks efter lammet er slagtet og vejet laver vi faktura og sender pr mail til kunden. Kunden indbetaler og der aftales afhentning på slagteriet når lammet er klart. (Typisk efter 3-4 dage )

Generelt. 

Anstrenger vi os for at fodre vore slagtelam korrekt, for at opnå det rette forhold imellem fedt og muskler på lammene.
 
En del af lammene slagtes direkte fra græsmarkerne i efteråret, medens resten færdigfodres på stald.
Foderet består altid af masser af græs,enten som friskt grønt græs på markerne, eller som konserveret græsensilage.
Der suppleres med en mindre mængde korn og foderet justeres med protein (rapsskrå) og fåre mineraler.
Vore får og lam har en høj sundhedsstatus og er meget sjældne syge.
Når der alligevel opstår situationer hvor behandling er nødvendig sker dette altid i samarbejde med vores gode fåre dyrlæge, og naturligvis kun med godkendt medicin.
Vi har et meget minimalt forbrug af antibiotika (enkelte tilfælde i forbindelse med læmninger i foråret)
I vores lammeproduktion anvendes absolut ingen former for vækstfremmere i foderet.
 
 

Ekstra Juleåbent i butikken lørdag d. 8 dec og lørdag d. 15. dec

          

Ekstra juleåbent i december 18.jpg Klik på foto for større format.

Vi glæder os til at se dig Smil


Juleweekend 1. og 2. december

           

JULEWEEKEND HJELHOLT 1. OG 2. DEC 3 

klik på foto for større format.

Vi glæder os til at se jer Smil


091118 FH2064 A og B Conny Dagmar "STRIK-ET"

          

Designet af Conny Dagmar Hjelholt. En klassisk sweater med rundt bærestykke i hånsdværksgarn. (klik på foto for større format.

Fh2064 A Conny Dagmar Strik-et a.jpg Fh2064 A Conny Dagmar Strik-et b.jpg 

FH2064 B a.jpg


091118 FH2063 A OG B kort cardigan med diagonalmønster

           

Flot strik designet af Louise Klindt. Håndvæksgarn model A: fv 02 lysegrå. Model B jeansblå fv 16 med kontrast fv 21 rønnebær.

FH2063 A kort cardigan med diagonalmønster a.jpg FH2063 B kort cardigan med diagonalmønster c.jpg

(klik på foto for større format)


091118 FH2062 SWEATERPONCHO

          

Smart design af Rachel Søgaard. Håndværksgarn fv 10 skovgrøn.

FH2062 sweaterponcho a.jpg FH2062 Sweaterponcho b.jpg

(klik på foto for større format)